top of page

Всесвітній тиждень імунізації: потурбуйтеся про себе!

Вже більше п’яти десятиліть вакцинація рятує мільярди життів. Щеплення проти інфекційних хвороб не лише убезпечують від них, а й запобігають поширенню серед оточуючих: деякі недуги завдяки вакцинам просто зникли.


У рамках Всесвітнього тижня імунізації триває заохочувальна кампанія, що інформує наших громадян про переваги вакцинації. Зупинимось на деяких із них.


Вакцинація економить гроші та зберігає час. Лікування інфекційних захворювань — це доволі виснажливий процес, що потребує значних фінансових витрат. Водночас вартість вакцин суттєво нижча або ж вони взагалі надаються державою безкоштовно.


Вакцинація безпечна. Будь-яке профілактичне щеплення проводиться лише після ретельного медичного огляду, аби мінімізувати ризик появи у пацієнта небажаної побічної дії, яку, до речі, навіть не варто порівнювати зі страшними наслідками таких захворювань, як сказ, правець або дифтерія.


Вакцинація — запорука довголіття. Деякі інфекційні захворювання здатні призводити до інвалідизації, негативним чином впливаючи на якість і тривалість життя. Водночас щеплення попереджають саму можливість зараження.


Запитайте свого лікаря, які щеплення доцільно провести саме вам.


Джерело: Sunrise Urgent Care


36 переглядів
bottom of page