top of page

Відсьогодні наші пацієнти будуть отримувати електронний рецепт на антибіотики!

З 1 серпня електронний рецепт на антибіотики можна отримати безпосередньо на прийомі у лікаря. Рецепт зможе виписати лікар будь-якого рівня медичної допомоги та спеціалізації – терапевт, хірург, стоматолог та ін. Головна умова – заклад та лікарі мають бути зареєстровані в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ). Якщо заклад, до якого ви звернулися, поки не працює з ЕСОЗ, лікар випише паперовий рецепт.

Пацієнт також має бути зареєстрований в ЕСОЗ. Це можна зробити двома способами: укласти декларацію з сімейним лікарем або безпосередньо зареєструватися на прийомі у будь-якого лікаря.

Пацієнт зможе придбати необхідні ліки за рецептом у будь-якій аптеці. Для цього достатньо лише предʼявити фармацевту інформаційну довідку, яку лікар видасть як підтвердження виписки електронного рецепта, або паперовий рецепт.


Придбати антибіотик за рецептом можна впродовж 30 днів з моменту його виписки!


Лікар у рецепті вказує діючу речовину препарату, дозування та тривалість лікування. Натомість пацієнт може самостійно прийняти рішення щодо бренду лікарського засобу та частково погасити рецепт відповідно до свого бюджету.

Функціонал електронного рецепта дозволяє зробити частковий відпуск ліків і ро зділити покупку на декілька разів. При цьому отримувати повторно рецепт у лікаря не потрібно. При відпуску фармацевт поставить на інформаційній довідці штамп “Відпущено” та вкаже кількість відпущеного лікарського засобу. При повторному погашенні пацієнт зможе використати той самий рецепт.


Записатися до лікарів можна самостійно за посиланням.


Нагадуємо контакти нашої реєстратури:

  • +38 (063) 110-62-42

  • +38 (032) 288-07-50

  • +38 (032) 226-02-24

Джерело: МОЗ України

19 переглядів
bottom of page