top of page

Дієві поради при токсикозі вагітних

Вагітність — особливий період. Одна жінка взагалі не відчує ніяких змін в організмі, інша — буде страждати від ранкового токсикозу та до обіду проводитиме час у вбиральні. Якщо ви належите до другої категорії, то наступні поради мають вам допомогти:

  • Відстежуйте, коли у вас посилюється нудота. Це може бути пов’язано з вживанням певних продуктів чи напоїв, запахів вдома чи на вулиці. Якщо ви помітили, що після якогось чинника вам точно стає гірше — уникайте його, наприклад, якщо це парфуми, то не користуйтеся ними та попросіть ваших близьких теж так робити, коли вони поруч із вами.

  • Завжди майте пляшку води поряд. Через постійне блювання відбувається зневоднення організму, що лише погіршить стан як матері, так і плода.

  • Їжте невеликими порціями, але часто. Тоді не відбувається значне перерозтягнення шлунку, яке може провокувати нудоту. Окрім того, інколи нудота у вагітних виникає через гіпоглікемію, а завдяки постійним прийомам їжі вдасться підтримувати рівень глюкози на одному рівні.

  • Спробуйте імбир. Можна додати шматочок у чай або у звичайну воду. Також можна використовувати імбирні льодяники. Дослідження показали, що імбир може знижувати ймовірність відчуття нудоти в 5 разів.

А якщо нічого не допомагає і ви відчуваєте, що через постійне блювання ваш стан здоров’я погіршується, то обов’язково зверніться до лікаря!


Джерело: Parents

75 переглядів
bottom of page